Wielki finał tygodnia kuchni włoskiej w Focaccia Ristorante;
Już w piątek 25 listopada kolacja na 4 ręce; 8-daniowe menu degustacyjne gotują
gwiazda włoskiej gastronomii Diego Bongiovanni oraz Michał Rajewski Szef Kuchni Focaccia Ristorante
MENU:
1. Crema di carciofi con funghi e formaggio di capra fresco
Krem z topinambura z borowikami i świeżym kozim serem
2. Caponata di gamberi e capesante
Caponata z krewetek i przegrzebek
3.Timballino di ricotta con misticanza, uova di quaglia e pancetta croccante
Timbale z serem ricotta, sałatą misticanza, przepiórczymi jajami i chrupiącym boczkiem
4. Cannellone alla Sorrentina
Canelloni w stylu Sorrentina
5. Risotto con Gorgonzola su crema di peperone rosso
Risotto z Gorgonzolą na kremie z czerwonej papryki
6. Petto d’anatra con confettura di cipolle rosse
Pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej cebuli z Tropei
7. Panna cotta con mirtillo rosso e frolla
Panna cotta z żurawiną i kruchym ciastem
8. Brutti ma buoni (serviti con il caffè)
Ciasteczka brutti ma buoni ( podawane z kawą)
Rezerwacja stolików:
+48 22 829 69 69
restauracja@focaccia.pl