LUNCH
22-26 maja 2017
LUNCH
22-26 maja 2017

Festiwal makaronów w Focaccia Ristorante

Od 11 do 26 marca zapraszamy wszystkich do Focaccia Ristorante na Festiwal Makaronów. Szef Kuchni, Michał Rajewski, przygotował dla Państwa 10 wyjątkowych dań z pastami.

1.jpg

 

TAGLITATELLE CON PANCETTA E CREMA
Tagliatelle z Pancettą, śmietaną i czosnkiem
Tagliatelle with Pancetta, cream and garlic
30 zł

TAGLIATELLE DI SEPIA CON COZZE
Tagilatelle z sepią, mulami, natką pietruszki i czosnkiem
Tagilatelle with sepia, mussels, parsley and garlic
30 zł

DSC_0403.500.jpg

SPAGHETTI PUTANESCA
Spaghetti puttanesca z kaparami, pomidorami , anchois i chilli
Puttanesca spaghetti with capers, tomatoes, anchovies and chilli
30 zł

DSC_0389.500.jpg

TAGLIATELLE CON SPINACHI E GORGONZOLA
Tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą
Tagliatelle with spinach and gorgonzola cheese
30 zł

DSC_0444.500.jpg

SPAGHETTI CON PORTOBELLO
Spaghetti z Portobello, truflą i parmezanem
Spaghetti with Portobello , truffle and parmesan cheese
30 zł

SPAGHETTI AGLIO E OLIO
Domowe spaghetti z czosnkiem, oliwą i pepperoncino
Homemade spaghetti with olive oil, garlic and pepperoncino
24 zł

RAVIOLI ALLA SORRENTINA
Raviolo z ricottą, szynka włoską i płynnym żółtkiem
Raviolo with ricotta cheese, italian ham and liquid yolk
29 zł

PICI
Domowe kluski szpinakowe z boczkiem, pomidorami i szalotką
Homemade spinach noodles with bacon, tomatoes and shallots
30 zł

GNOCCHI CON BURRO E SALVIA
Gnocchi z szałwią, masłem i parmezanem
Gnocchi with sage, butter and parmezan cheese
30 zł

SPAGHETTI AI GAMBERI
Spaghetti z krewetkami na białym winie, czosnkiem i zieloną pietruszką
Spaghetti with shrimps with white wine, garlic and parsley
49 zł 

W Focaccia Ristorante wszystkie makarony przygotowujemy na miejscu:

Więcej naszych filmów znajdziesz na naszym kanale Focaccia Ristorante na YouTube

 

Ostatnie Wpisy

  • Obiad wielkanocny 17 kwietnia, w świąteczny poniedziałek, zapraszamy na obiad wielkanocny.

    Obiad wielkanocny

    Obiad wielkanocny

    17 kwietnia, w świąteczny poniedziałek, zapraszamy na obiad wielkanocny. 

    obiad600.jpg

    W menu:

    • włoska zupa minestrone
    • biodrówka jagnięca z młodymi ziemniaki, pieczonym czosnkiem i pomidorami confit
    • Colomba cake – ciasto z czekoladą i migdałami

    Cena zestawu: 55 zł. Czekamy na Państwa już od godziny 12:00.

    Zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji stolika: restauracja@focaccia.pl, tel.: 22 829 69 69

     

  • Restaurant Week w Focaccia Ristorante W dniach 21-30 kwietnia odbędzie się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polce – Restaurant Week. Trzydaniowe doświadczenie kulinarne w cenie 39 zł.

    Restaurant Week w Focaccia Ristorante

    Restaurant Week w Focaccia Ristorante

    W dniach 21-30 kwietnia odbędzie się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polce – Restaurant Week. Trzydaniowe doświadczenie kulinarne w cenie 39 zł.

    Restaurant Week to wyjątkowa okazja do odwiedzenia najlepszych warszwskich lokali i skosztowania popisowych dań Szefów Kuchni w atrakcyjnej i dostępnej dla wszystkich gości cenie.

    WarsawRestaurantWeek2017_600.jpg

    Michał Rajewski Szef Kuchni Focaccia Ristorante w tej edycji Restaurant Week proponuje następujące menu:

    1. Krem z pomidorów malinowych, bazylią fioletową, dymką i ogórecznikiem

    danie1logo600.jpg
    2. Biodrówka jagnięca sous-vide z młodymi warzywami, kiszoną rzodkiewką i grillowaną młodą cebulą

    danie3logo600.jpg
    lub
    Spaghetti z pesto z czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem 

    danie2logo600.jpg
    3. Rabarbarowe marshmallow z lodami jogurtowo–rabarbarowymi i różą damasceńską

    deser.logo600.jpg

    Zarezerwuj stolik w Focaccia Ristorante już teraz ---> klik
     

  • Wieczór z porto w Focaccia Ristorante Przedstawiciel legendarnego pokolenia twórców porto Mr Rober Bower, Szef Kuchni Focaccia Ristorante Michał Rajewski oraz Szef Miodowa Cafe Adam Freus zapraszają na wieczór z porto.

    Wieczór z porto w Focaccia Ristorante

    Wieczór z porto w Focaccia Ristorante

    Przedstawiciel legendarnego pokolenia twórców porto Mr Robert Bower, Szef Kuchni Focaccia Ristorante Michał Rajewski oraz Szef Miodowa Cafe Adam Freus zapraszają na niezwykłe menu degustacyjne z selekcją porto. Widzimy się w Focaccia Ristorante, 30 marca, o godzinie 19.00.

    porto.400.jpg

    Menu

    TAYLOR’S CHIP DRY WHITE PORT
    TALEGGIO / WINOGRONO / ORZECH PEKAN / MUSZTARDOWIEC

    TAYLOR’S LBV LATE BOTTLED VINTAGE 2012 - PREMIERA NA RYNKU ROCZNIKA 2012
    FOIE GRAS / BRIOCHE / ŻURAWINA

    TAYLOR’S VINTAGE PORT 2003 
    SKREI / KAPUSTA CZERWONA / KOPER WŁOSKI

    Desery:

    TAYLOR’S FINE WHITE PORT
    MANDARYNKA/BIAŁA CZEKOLADA/OLIWA

    TAYLOR’S SELECT RESERVE PORT
    RABARBAR/CZARNE OLIWKI/LUKRECJA

    Cena 150 zł/osoba


    Podczas kolacji Mr Robert Bower przedstawi historię porto i winnicy, a Michał Rajewski i Adam Freus opowiedzą, czym inspirowali się komponując dania z alkoholami.

    Focaccia Ristorante, 30 marca, godzina 19.00.
    UL. SENATORSKA 13/15, WARSZAWA / STARE MIASTO

    Rezerwacja stolików:
    restauracja@focaccia.pl
    tel.: 22 829 69 69

  • Domowy zestaw walentynkowy Walentynki w domowym zaciszu? Mamy na nie przepis! Zrób pyszną kolację dla drugiej połówki, korzystając z produktów od Focaccia Ristorante.

    Domowy zestaw walentynkowy

    Domowy zestaw walentynkowy

    Walentynki w domowym zaciszu? Mamy na nie przepis! Zrób pyszną kolację dla drugiej połówki, korzystając z produktów od Focaccia Ristorante.

    Oto zestaw walentynkowy z przepisem od naszego Szefa Kuchni na „Tagliatelle con Pomodoro” - danie, które na pewno pozytywnie zaskoczy. Pyszne i banalnie proste do wykonania!

    W skład zestawu wchodzi:
    💟 domowy makaron
    💟 suszone pomidorki w oliwie z oliwek
    💟 butelka wina
    💟 przepis
    Cena zestawu - 49 zł. Do kupienia na Senatorskiej 13/15 w Focaccia Ristorante,

    zestaw.walentynkowy500px.jpg

  • Kolacja walentynkowa Z okazji Walentynek przygotowaliśmy specjalne menu.

    Kolacja walentynkowa

    KOLACJA WALENTYNKOWA

    Z okazji Walentynek przygotowaliśmy specjalne menu.

    Miłosny aperitif 
    COZZA misa dla dwojga mule w białym winie z estragonem, czosnkiem i cytryną podawane z domową focaccia. 
    RAVIOLI Z RAKIEM, oliwą krewetkową, bazylią i parmezanem
    lub
    KACZKA z puree z gorczycy, marchewką, miodem koprem włoskim migdałami i sosem anyżowym
    PIERNIK z mleczną czekoladą, melasą i wiśniami kandyzowanymi podawany dla dwojga

    Menu w cenie 90 zł od osoby, serwowane będzie 14 lutego o 18 i 20:30.
    Zapraszamy do rezerwacji: 22 829 69 69

    cozza.walentynkowa500px.jpg

    Jeśli interesuje Państwa pakiet - kolacja w Focaccia Ristorante i jednocześnie pobyt w Hotelu Bellotto wraz z innymi walentynkowymi atrakcjami, zapraszamy do zapoznania się z ofertą Hotelu Bellotto.