LUNCH DNIA
20 października 2017
LUNCH DNIA
20 października 2017

Festiwal makaronów w Focaccia Ristorante

Od 11 do 26 marca zapraszamy wszystkich do Focaccia Ristorante na Festiwal Makaronów. Szef Kuchni, Michał Rajewski, przygotował dla Państwa 10 wyjątkowych dań z pastami.

1.jpg

 

TAGLITATELLE CON PANCETTA E CREMA
Tagliatelle z Pancettą, śmietaną i czosnkiem
Tagliatelle with Pancetta, cream and garlic
30 zł

TAGLIATELLE DI SEPIA CON COZZE
Tagilatelle z sepią, mulami, natką pietruszki i czosnkiem
Tagilatelle with sepia, mussels, parsley and garlic
30 zł

DSC_0403.500.jpg

SPAGHETTI PUTANESCA
Spaghetti puttanesca z kaparami, pomidorami , anchois i chilli
Puttanesca spaghetti with capers, tomatoes, anchovies and chilli
30 zł

DSC_0389.500.jpg

TAGLIATELLE CON SPINACHI E GORGONZOLA
Tagliatelle ze szpinakiem i gorgonzolą
Tagliatelle with spinach and gorgonzola cheese
30 zł

DSC_0444.500.jpg

SPAGHETTI CON PORTOBELLO
Spaghetti z Portobello, truflą i parmezanem
Spaghetti with Portobello , truffle and parmesan cheese
30 zł

SPAGHETTI AGLIO E OLIO
Domowe spaghetti z czosnkiem, oliwą i pepperoncino
Homemade spaghetti with olive oil, garlic and pepperoncino
24 zł

RAVIOLI ALLA SORRENTINA
Raviolo z ricottą, szynka włoską i płynnym żółtkiem
Raviolo with ricotta cheese, italian ham and liquid yolk
29 zł

PICI
Domowe kluski szpinakowe z boczkiem, pomidorami i szalotką
Homemade spinach noodles with bacon, tomatoes and shallots
30 zł

GNOCCHI CON BURRO E SALVIA
Gnocchi z szałwią, masłem i parmezanem
Gnocchi with sage, butter and parmezan cheese
30 zł

SPAGHETTI AI GAMBERI
Spaghetti z krewetkami na białym winie, czosnkiem i zieloną pietruszką
Spaghetti with shrimps with white wine, garlic and parsley
49 zł 

W Focaccia Ristorante wszystkie makarony przygotowujemy na miejscu:

Więcej naszych filmów znajdziesz na naszym kanale Focaccia Ristorante na YouTube

 

Ostatnie Wpisy

  • Focaccia Ristorante na Restaurant Week To prawdziwa OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA. Zapraszamy 20-31 października 2017.

    Focaccia Ristorante na Restaurant Week

    Focaccia Ristorante na Restaurant Week

    Już dziś zapraszamy Państwa do naszej restauracji na Warsaw Restaurant Week. Okazja do świętowania! (20-31.10). Czas spędzony z bliskimi przy wspólnym stole jest znakomitą okazją do celebrowania każdej chwili. 

    Na trzydaniowe doświadczenie kulinarne będzie się składać:
    🍴 Przystawka: CREMA DI SPINACI - kremowa zupa szpinakowa podana z kozim serem i prażonymi orzechami laskowymi

    PG_170919_210.jpg

    🍴 Danie główne: GNOCCHETTI SARDI CON PESTO DI NOCI E RICOTTA -
    nasze domowe gniocchetti sardi z orzechowym pesto i ricottą
    PG_170919_225.jpg
    lub FILETTO DI MAIALE CON PORCINI E POLENTA - smażona polędwiczka wieprzowa podana z borowikiem i polentą
    PG_170919_150_2.jpg
    🍴 Deser: PANNA COTTA CON PERE E LAMPONI - panna cotta z gruszką i maliną

    PG_170919_251.jpg

    Autorem dań jest Samuele Mariani, Szef Kuchni Focaccia Ristorante.

    Rezerwacja stolika

    Cena trzydaniowego menu: 49 zł.

     

  • DZIEŃ DZIECKA - PIKNIK POD HOTELEM BELLOTTO Już 3 czerwca w godzinach 12.00-19.00 na dziedzińcu przy Hotelu Bellotto odbędzie się super piknik na trawie dla całej rodziny.

    DZIEŃ DZIECKA - PIKNIK POD HOTELEM BELLOTTO

    DZIEŃ DZIECKA - PIKNIK POD HOTELEM BELLOTTO

    Już 3 czerwca w godzinach 12.00-19.00 na dziedzińcu przy Hotelu Bellotto odbędzie się super piknik na trawie dla całej rodziny.

    Tego dnia wszystkie dzieci zamienią się w prawdziwych kucharzy i pod opieką Szefa Kuchni Focaccia Ristorante wykonają własną pizzę.

    Na dużych i małych czekają także inne wspaniałe atrakcje:

    • dmuchaniec,
    • fotobudka,
    • malowanie buziek,
    • bańki mydlane
    • oraz super zabawa przy muzyce.

    W części gastronomicznej będzie można kupić i zjeść na świeżym powietrzu dania kuchni włoskiej oraz słodkości z Cukierni Miodowa Cafe.

    Rodzinny piknik na trawie odbędzie się przy Hotelu Bellotto w Warszawie, na ul. Senatorskiej 13/15, tuż przy Starówce.
    Zapraszają Focaccia Ristorante i Miodowa Cafe.

    314853_ZPR_Pa__ac_dzie___dziecka._828x315.jpg

  • Obiad wielkanocny 17 kwietnia, w świąteczny poniedziałek, zapraszamy na obiad wielkanocny.

    Obiad wielkanocny

    Obiad wielkanocny

    17 kwietnia, w świąteczny poniedziałek, zapraszamy na obiad wielkanocny. 

    obiad600.jpg

    W menu:

    • włoska zupa minestrone
    • biodrówka jagnięca z młodymi ziemniaki, pieczonym czosnkiem i pomidorami confit
    • Colomba cake – ciasto z czekoladą i migdałami

    Cena zestawu: 55 zł. Czekamy na Państwa już od godziny 12:00.

    Zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji stolika: restauracja@focaccia.pl, tel.: 22 829 69 69

     

  • Restaurant Week w Focaccia Ristorante W dniach 21-30 kwietnia odbędzie się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polce – Restaurant Week. Trzydaniowe doświadczenie kulinarne w cenie 39 zł.

    Restaurant Week w Focaccia Ristorante

    Restaurant Week w Focaccia Ristorante

    W dniach 21-30 kwietnia odbędzie się kolejna edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polce – Restaurant Week. Trzydaniowe doświadczenie kulinarne w cenie 39 zł.

    Restaurant Week to wyjątkowa okazja do odwiedzenia najlepszych warszwskich lokali i skosztowania popisowych dań Szefów Kuchni w atrakcyjnej i dostępnej dla wszystkich gości cenie.

    WarsawRestaurantWeek2017_600.jpg

    Michał Rajewski Szef Kuchni Focaccia Ristorante w tej edycji Restaurant Week proponuje następujące menu:

    1. Krem z pomidorów malinowych, bazylią fioletową, dymką i ogórecznikiem

    danie1logo600.jpg
    2. Biodrówka jagnięca sous-vide z młodymi warzywami, kiszoną rzodkiewką i grillowaną młodą cebulą

    danie3logo600.jpg
    lub
    Spaghetti z pesto z czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem 

    danie2logo600.jpg
    3. Rabarbarowe marshmallow z lodami jogurtowo–rabarbarowymi i różą damasceńską

    deser.logo600.jpg

    Zarezerwuj stolik w Focaccia Ristorante już teraz ---> klik
     

  • Wieczór z porto w Focaccia Ristorante Przedstawiciel legendarnego pokolenia twórców porto Mr Rober Bower, Szef Kuchni Focaccia Ristorante Michał Rajewski oraz Szef Miodowa Cafe Adam Freus zapraszają na wieczór z porto.

    Wieczór z porto w Focaccia Ristorante

    Wieczór z porto w Focaccia Ristorante

    Przedstawiciel legendarnego pokolenia twórców porto Mr Robert Bower, Szef Kuchni Focaccia Ristorante Michał Rajewski oraz Szef Miodowa Cafe Adam Freus zapraszają na niezwykłe menu degustacyjne z selekcją porto. Widzimy się w Focaccia Ristorante, 30 marca, o godzinie 19.00.

    porto.400.jpg

    Menu

    TAYLOR’S CHIP DRY WHITE PORT
    TALEGGIO / WINOGRONO / ORZECH PEKAN / MUSZTARDOWIEC

    TAYLOR’S LBV LATE BOTTLED VINTAGE 2012 - PREMIERA NA RYNKU ROCZNIKA 2012
    FOIE GRAS / BRIOCHE / ŻURAWINA

    TAYLOR’S VINTAGE PORT 2003 
    SKREI / KAPUSTA CZERWONA / KOPER WŁOSKI

    Desery:

    TAYLOR’S FINE WHITE PORT
    MANDARYNKA/BIAŁA CZEKOLADA/OLIWA

    TAYLOR’S SELECT RESERVE PORT
    RABARBAR/CZARNE OLIWKI/LUKRECJA

    Cena 150 zł/osoba


    Podczas kolacji Mr Robert Bower przedstawi historię porto i winnicy, a Michał Rajewski i Adam Freus opowiedzą, czym inspirowali się komponując dania z alkoholami.

    Focaccia Ristorante, 30 marca, godzina 19.00.
    UL. SENATORSKA 13/15, WARSZAWA / STARE MIASTO

    Rezerwacja stolików:
    restauracja@focaccia.pl
    tel.: 22 829 69 69